filmmic
 

Juriu

Irina-Margareta-Nistor
Președinte de onoare

IRINA MARGARETA NISTOR

” Partea cea mai frumoasă a profesiei mele este… că pot să văd filme fără să mă plictisesc vreodată” Termină în 1980, ca absolvent de franceza-engleza, Universitatea din București, cu lucrarea de diplomă intitulată, “Cocteau și Poezia cinematografică”. Din același an, începe să lucreze la Televiziune, mai întâi ca redactor și apoi ca realizator. Aici subtitrează peste 500 de pelicule, programe și piese de teatru și concepe și prezintă emisiunile: “Video-Ghid”, “Serialul Serialelor”, “Ecranul”, “Spot cinematografic” și “Cine-lexicon”. A fost redactor șef al revistelor “Cinema Paradis” și “Avanpremiera” A redactat un lexicon al cineaștilor români născuți în afara granițelor. Este frecvent invitată la toate posturile de televiziune din România, ca expert în domeniul artistic. Este programator de specialitate pentru repertoriul cinematografului Uniunii Cineaștilor din România: “Studio”. Prezintă deseori premierele din cadrul festivalurilor organizate de mai toate ambasadele și institutele culturale cu sediul în București.

Președinte al juriului

Toma Enache

„Săli arhipline am avut în Macedonia, Grecia şi am fost singurul regizor aromân care a prezentat în limba maternă piese de teatru antic sau cu autori clasici.” (Toma Enache) “Toma te impresionează de la începutul filmului cu energia, pasiunea şi talentul lui şi atunci nu ai cum să dai greş.”(Linda Croitoru-actriță).

NKN5689-copy
marian_adochitei
Actor & Fotograf

Marian Adochiței

Absolvent al Facultății de Teatru, Secția Actorie – Universitatea de Arte ”George Enescu” Iași. S-a făcut remarcat prin rolurile din piesele numeroase de teatru și filme românești. În anul 2006 a castigat premiul “Generația așteptată”, iar în 2009 premiul “Ștefan Iordache” pentru cel mai bun actor în cadrul Galei Hop.

Casa Corpului Didactic Constanța

Sorina Plopeanu

Licențiată în istorie și Director al Casei Corpului Didactic Constanța din anul 2012. A fost implicată în numeroase proiecte județene și naționale care pun în valoare creativitatea tinerilor. Susținător al valorilor culturale prezente în film, teatru și dans.

sorina_plopeanu
Inspectoratul Școlar Județean Constanța

Marinela Mrejeru

Absolventă a Universității Oradea – Facultatea de Filologie, cu studii de masterat în management edcațional și în comunicare și relații publice.

MARINELA MREJERU
Top