Juriu
#######

IRINA MARGARETA NISTOR


PRESEDINTE DE ONOARE

critic de film

” Partea cea mai frumoasă a profesiei mele este… că pot să văd filme fără să mă plictisesc vreodată” Termină în 1980, ca absolvent de franceza-engleza, Universitatea din București, cu lucrarea de diplomă intitulată, "Cocteau și Poezia cinematografică". Din același an, începe să lucreze la Televiziune, mai întâi ca redactor și apoi ca realizator. Aici subtitrează peste 500 de pelicule, programe și piese de teatru și concepe și prezintă emisiunile: "Video-Ghid", "Serialul Serialelor", "Ecranul", "Spot cinematografic" și "Cine-lexicon". A fost redactor șef al revistelor "Cinema Paradis" și "Avanpremiera" A redactat un lexicon al cineaștilor români născuți în afara granițelor. Este frecvent invitată la toate posturile de televiziune din România, ca expert în domeniul artistic. Este programator de specialitate pentru repertoriul cinematografului Uniunii Cineaștilor din România: "Studio". Prezintă deseori premierele din cadrul festivalurilor organizate de mai toate ambasadele și institutele culturale cu sediul în București.

 

TOMA ENACHE


PRESEDINTE AL JURIULUI

Regizor artistic - actor

„Săli arhipline am avut în Macedonia, Grecia şi am fost singurul regizor aromân care a prezentat în limba maternă piese de teatru antic sau cu autori clasici.” (Toma Enache) "Toma te impresionează de la începutul filmului cu energia, pasiunea şi talentul lui şi atunci nu ai cum să dai greş.”(Linda Croitoru-actriță).

 

ANTONETA COJOCARU


ACTOR

„Nu stai şi aştepţi un mare regizor să te facă om“ Este absolventa a Universitatii de Arta Teatrala si Cinematografica "I.L. Caragiale" din Bucuresti (2001). Autor al proiectului Teatrului Bulandra ”Laboratorul de noapte”- laborator de creaţie pentru găzduirea unor iniţiative interesante, promovate de tineri actori, scenografi, coregrafi Are o colecţie generoasă de spectacole de teatru în care a jucat, printre care: Oscar şi Tanti Roz, Orfeu şi Euridice, Însemnările unui necunoscut, Romeo şi Julieta, Şi caii se împuşcă, Hell si filme ca Magda, Bună, ce faci?, Trenul morţii.

MARINELA MREJERU


Inspectoratul Scolar Judetean Constanta

Inspector scolar pentru activitati extrascolare

 

ANA MARIA BURADA


Casa Corpului Didactic Constanta

PROFESOR METODIST

Licențiat în științe juridice și administrative. Master- Management organizațional și al resurselor umane Inspector imagine – purtător de cuvânt Inspectoratul Școlar Județean Constanța(2007-2008).

Bogdan FarcasFace parte din generaţia tânără de actori şi a absolvit Facultatea de Teatru de la Universitatea, Iaşi, la clasa profesorului Sergiu Tudose, în 2003. A debutat ca actor la Teatrul Naţional din Târgu Mureş. Colaborează permanent cu Teatrul “Tony Bulandra” din Targovişte, Teatrul “L.S. Bulandra” din Bucureşti, Teatrul Metropolis din Bucureşti De-a lungul carierei a interpretat roluri în numeroase filme românești și străine, scurtmetraje și în seriale de televiziune. Dintre filme amintim: “Portretul luptătorului la tinerețe”, regia Constantin Popescu; „Domnișoara Christina” regia Alexandru Maftei, „Chira Chiralina” regia Dan Pița; Seriale de televiziune: „Las Fierbinți”, „Lecții de viață”,”Valea mută” (HBO), „O săptămână nebună”.

 

FLORIAN STOICA


INSPECTORATUL ȘCOLAR JUDEȚEAN CONSTANȚAv

Inspector şcolar pentru Arte